Bacon Bomb Burger- Omwikkeld en gevuld met Bacon

Deze Bacon Bomb Burger is echt een van de toppers op burger gebied. Mensen die gek zijn op burgers en van bacon houden, let op! Een burger gevuld met bacon jam en omwikkeld met bacon MET bacon rozen voor als je nog niet genoeg bacon hebt gehad. Kortom een goed gevulde burger die je echt moet proberen.

Kern temperatuur: 70-72 ˚C
BBQ temperatuur: 190-220 ˚C
Aantal: 6 Burgers 

Benodigdheden
700 gram Lamsgehakt minimaal 20-25 % vet. (Rundergehakt is ook aangeraden)
2 theelepels paprikapoeder
1 theelepel komijn
1 theelepel koriander
1 theelepel Tijm
1 theelepel zout (kunt later nog meer naar smaak bijvoegen)
1 theelepel zwarte peper

Zet het gehakt hierna gelijk terug in de koelkast zodat het niet uitdroogd!

 Benodigdheden Bacon Jam
• 250 gr ontbijtspek
• 0,5 tl Gemberpoeder
• 2 el Olijfolie
• 0,5 el Honing
• 3 Uien
• 3 Knoflooktenen                                                                           

Overige benodigdheden:
6 hamburgerbroodjes, Tip: haal wat grotere hamburger broodjes of een brioche bun
Kaas naar keuze 2 plakken met burger.
Spek voor de bacon jam en voor de burger te wrappen. (De Baconjam kun je natuurlijk ook gewoon halen in de winkel!)

Bacon Jam bereiden
1. Bak al het spek uit en laat het afkoelen.
2. Voeg bij het achtergebleven vet de olijfolie toe in de pan en bak hier in de fijngesneden uien glazig en als deze zacht zijn voeg dan de gehakte knoflook toe.
3.Voeg na een minuutje de gember poeder en honing toe en laat dit vervolgens even aanbakken.
4.Dan giet je er 50 ml. Water bij en laat met een deksel op de pan een uurtje zachtjes pruttelen tot een dikke jam. (Tussendoor: Af en toe kijken of het niet te droog is anders nog een beetje water toevoegen).
5.Na een uurtje de afgekoelde in kleine stukjes uitgebaken spek erbij en dan pureren met een staafmixer. 

Bacon Bomb Burger voorbereiden
1. Pak ongeveer 150 gram gehakt en deel het op in een 2 delen. Eén deel 2/3 en het andere deel 1/3.
2. Leg het 2/3 e deel in een burger pers. En werk het vlees naar de zijkant zodat er een holte ontstaat. Deze burger pers heeft een pers waarmee je makkelijk een holte er in kunt drukken. Let op! Pers het vlees niet te hard.
3. Snij een ui in ringen en beleg de rand met de ringen zodat de zijkanten bedekt zijn.
4. Leg de bacon jam in het midden van de opening
5. Maak een platte burger met de hand van het overgebleven gehakt en leg deze op het geheel.
6. Druk de randen goed aan en zorg dat de burger helemaal gesloten is.
7. Pak de bacon en leg deze kruislings op de burger zodat de gehele burger bedekt is.
8. Strooi nog wat zoete paprika poeder over de bacon en je hebt een Bacon Bomb Burger voorbereid.

Bacon Bomb Burger bereiden

Ik heb er voor gekozen om de bakplaat van weber gourmet systems te gebruiken zodat de bacon goed op de burgers blijven zitten. Zorg er voor dat de BBQ minimaal 190˚C is. Ik hou zelf altijd 200˚C aan. Leg ze er op, sluit de deksel en laat gril de burgers 4 minuten per kant.

Nu kun je de broodjes gaan snijden en even toasten op de BBQ zodat al het sap niet door het broodje loopt (Niet vergeten!)
Ook kun je beginnen aan de toppings die je er op wilt hebben. Ik zelf ben gegaan voor wat sla en ui. Een tomaat champignons zouden er ook goed bijpassen.
Als je dit hebt gedaan kun je de kaas er op leggen en legt de burger op de indirecte zijde van de bbq en laat de kaas wat smelten naar je eigen voorkeur.

Dan is het tijd om je Bacon Bomb burger op te gaan maken. Wat hellmans mayonaise er op en maak er zelf maar een feest van. Smakelijk eten! Ben jij op zoek naar andere barbeque recepten? Kijk dan ook even op deze pagina