Gegrilde Lamskoteletten met gegrilde Paprika, Ei en Kaviaar

Lamskoteletjes horen zeker bij een van mijn meest favoriete stukjes vlees. Het is heel divers en je kunt er vele smaken en bijgerechten mee combineren. Ik vind het jammer dat toch nog erg veel mensen geen Lamsvlees eten of maken op de BBQ omdat ze ze zeggen dat ze de smaak niet lekker vinden. Vaker hebben ze het dus ergens geprobeerd maar een verkeerde ervaring mee gehad. Tja.. niet bij mij in ieder geval! Het ligt er aan hoe oud de lammeren waren toen ze geslacht werden en wat ze te eten hebben gekregen. De ”niet lekkere” smaak komt door het vet en als het lamsvlees niet vers is. Ik zou dus willen zeggen tegen de mensen die het niet lusten om dit recept te proberen en dan nog een keer te oordelen. Ik gebruik expres geen saus voor dit Surf ‘n Turf gerecht omdat de smaak van de de Gegrilde Lamskoteletten en kaviaar al zo heerlijk van zich zelf zijn.

Benodigdheden Gegrilde Lamskoteletten met gegrilde Paprika, Ei en Kaviaar

  • 2 Eieren
  • Lamskoteletten 4 stuks
  • Zout
  • Zwarte peper
  • Knoflookpoeder
  • Gedroogde Thijm
  • Komijn poeder
  • Sesam olie
  • Top selection Kaviaar Iva Caviar
  • Sla kiemen
  • Punt paprika’s

Overige benodigdheden

Voorbereiding Gegrilde Lamskoteletten met gegrilde Paprika, Ei en Kaviaar

De bereiding is eigenlijk het zelfde als een steak maken. De perfecte steak heeft de juiste  hitte en kerntemperatuur nodig. Nou laten we dit ook doen om de gegrilde lamskoteletten tot zijn recht te laten komen.
1. Als ik lamskoteletten haal dan zijn deze niet in gevroren.
2. Dep deze goed droog met een keuken papiertje.
3. Smeer de lamskoteletten in aan een kant met sesam olie. Niet te veel gebruik maar een paar druppels per kotelet en smeer deze uit.
4. Strooi de zout over de lamskoteletten zodat overal wat zout zit.
5. Strooi de komijn poeder er rustig over heen. Gebruik niet te veel want komijn poeder is krachtig. Doe dus een klein beetje er over heen en wrijf deze uit.
6. Vervolgens doe je zwarte peper er over heen (het liefst uit een molen zodat je wat grovere stukjes hebt).
7. Daarna de knoflook poeder en gedroogde tijm er over heen.
8. Vervolgens druk je de kruiden goed in het lamsvlees en draai je de koteletten om en herhaal je dezelfde stappen met de kruiden.
9. Leg het op een groot bord en doe keukenfolie er over heen of zet de lamskoteletten vacuüm en leg deze in de koelkast voor  minimaal 2-4 uur.

Bereiding Gegrilde Lamskoteletten met gegrilde Paprika, Ei en Kaviaar

We gaan deze Lams koteletten grillen op een temperatuur van 180-200 °C
Ik gebruikte voor deze gegrilde koteletten de GrillGrates om mooie grillstrepen te krijgen en een gelijkmatige garing.
1. Zorg dat de BBQ op temperatuur is en leg de Grillgrates op je rooster. Olie deze in zodat het vlees er niet aan blijft plakken.
2. Snijdt de Radijs in hele dunne plakjes en bak het eigeel in de ronde vorm  zodat hij nog zacht is aan de bovenkant maar toch krokant is aan de onderkant.
3. Leg de 2 punt paprika’s op de grill want deze hebben wat langer nodig als de Gegrilde Lamskoteletten.
4. Grill de Lamskoteletten  2-minuten per kant tot een kerntemperatuur van 55-58 °C. Dan heb je ze medium rare. Persoonlijk houd ik er van als de kerntemperatuur max 55-56 °C intern is. Dat betekent dat je de lamskoteletten bij max 52 °C van de grill moet halen.

Als de gegrilde Lamskoteletten klaar zijn dan ga je het bord opmaken. Leg de groene sla kiemen onder op met daar boven op de lamskoteletten. Voor de Gegrilde Lamskoteletten leg je de eieren neer met daar op de schijfjes radijs. Op de radijs leg je de kaviaar (Je kunt hier voor natuurlijk ook iets anders verzinnen zoals zalm eitjes, garnaal, puled pork/beef etc.  Ik zou zeggen, geniet er van en laat in de reacties weten hoe het was! smakelijk alvast…..

Lunch met Eieren voor echte Champions!

Lunch met Eieren, Cheddar, Bacon en Grillworst en Truffle Deze Lunch met Eieren, Cheddar, Bacon en Grillworst en Truffle is een van mijn favoriete lunches van de BBQ. Natuurlijk kun je deze ook thuis op je fornuis maken maar als je houdt van een smokey flavour dan zal...

Gepekelde Fazant met Krieltjes en Cherry Tomaten

Geroosterde Gepekelde Fazant met Krieltjes en Cherry Tomaten Deze Geroosterde Gepekelde Fazant is een heerlijk gerecht om te maken met de feestdagen. Wilde fazant is wat steviger van structuur als kip en heeft een wat diepere smaak Je proeft het wild en ik vind...

Kangoeroe steak met pompoen puree en rode wijn saus

Gegrilde Kangoeroe Steak met pompoen puree en rode wijn sausDeze Kangoeroe steaks zijn van top kwaliteit en het zijn lende fillets die zeer mals zijn. Het structuur van het vlees heeft wat weg van bavette. Bij dit gerechtje hebben we gekozen voor een mooie rodewijn...

Struisvogel Steak Gerecht-Een heerlijke Tenderloin

Struisvogel steak met wilde paddenstoelen en Gegrilde zoete Aardappel Deze Struisvogel Steak gerecht is er eentje die je echt moet maken. Omdat in november het allemaal draait om het thema wild, gaan we daar natuurlijk ook mee aan de slag.  Er zitten meerdere...

Hasselback Potatoes van de BBQ- Bijgerecht

Hasselback Potatoes van de BBQ Deze Hasselback Potatoes van de BBQ is een van mijn favoriete bijgerechten naast een Gegrilde zoete Mais kolf, nasi en Blown Potatoes. Ik maakte deze Hasselback Potatoes bij een kippetje gedraaid op het spit. Deze Hasselback Potatoes...

Gerookte Iberico Varkenswangen – Smoked Pork Cheeks

Gerookte Iberico Varkenswangen Varkenswangen worden vaak gebruikt voor stoofpotjes. We zien ze nu vaker op de BBQ liggen en dat begrijp ik goed! Je kunt het net als varkensschouder heerlijk mals maken en lekker pullen of heel laten en op een broodje of taco serveren....

Indiase Kip aan het Spit op de BBQ – Rotisserie Chicken

Indiase Kip aan het Spit Indiase Kip aan het spit is er eentje om niet te vergeten. We zien vaak een lekker kippetje aan het spit rond draaien op de markt of buiten bij de keurslager. Deze geur is heerlijk en van ver weg te ruiken. Ik krijg altijd trek in ieder geval....

Gegrilde Lamskoteletten met gegrilde Paprika, Ei en Kaviaar

Gegrilde Lamskoteletten met gegrilde Paprika, Ei en Kaviaar Lamskoteletjes horen zeker bij een van mijn meest favoriete stukjes vlees. Het is heel divers en je kunt er vele smaken en bijgerechten mee combineren. Ik vind het jammer dat toch nog erg veel mensen geen...

Vis Rolletjes met Ingelegde Komkommer en Kaviaar

Vis Rolletjes met Ingelegde Komkommer en kaviaar Een stukje vis als voorgerecht gaat er bij mij altijd wel in. Vooral deze gegrilde Vis Rolletjes met ingelegde Komkommer en Kaviaar. Ik gebruikte hiervoor weer de heerlijke kaviaar van Iva Caviar. Een simpel gerechtje...

Gegrilde Wagyu Bavette Steak met Kaviaar als topping

Gegrilde Wagyu Bavette met Kaviaar als topping Laatst maakte ik deze heerlijke Gegrilde Wagyu Bavette Steak met Kaviaar toen ik aan het experimenteren was met de kaviaar van Iva Caviar. Ik hou zelf van Surf 'n Turf gerechten (vlees en vis) dus waarom kunnen het niet...