Gemixte groenten van de BBQ – Heerlijk zo of als bijgerecht
Deze Gemixte Groenten van de BBQ zijn heerlijk bij vrijwel elk stuk vlees vis, óf natuurlijk als afzonderlijk gerecht voor de vegetariërs onder ons. Het is simpel, eenvoudig en bevat door de mix van de groenten zeer diverse smaken. Als je bepaalde groenten niet lust zijn deze gemakkelijk te vervangen naar de groenten die gewenst zijn. De kruiden die in dit recept zijn gebruikt passen vrijwel bij elke groenten. Kortom bevat dit bijgerecht smaken die goed complementeren bij alle soorten vlees en vis. Ik at deze gemixte groenten bij een Aubrac Dry-Aged Steak van Gustor Meat Boutique.

Kerntemperaturen-overige info 

Kern temperatuur: Niet van toepassing
BBQ temperatuur: 140-170 ˚C
Aantal: 4 personen

Benodigdheden voor de Gemixte Groente van de BBQ:
• 2 Rode uien
• 3 Tenen knoflook
• 1 Rode paprika
• 1 Oranje paprika
• 2 Takjes verse tijm
• 200 gram champignons
• 4 tl olijfolie
• 3 tl Lichte soja-saus
• 1 tl gember poeder
• 1 tl Zout
• 1 tl Zwarte peper
• 1 voorgekookte zoete maiskolf

Overige benodigdheden:
• Een gietijzeren pan. (Deze pan beveel ik aan)
• Een BBQ, Oven, kookplaat of gasfornuis ( ik gebruikte hier voor The Bastard)
• Houtskool/briketten
• Rookhout appel/kers weber (optioneel)

Voorbereiding voor de  Gemixte Groente van de BBQ:
1. Snijd alle groente klein zoals op de foto (indien anders gewenst altijd mogelijk)
Ik zelf hou er van om de kleinere champignons heel te laten. Uien snij ik vaak in hele of halve ringen.
2. Snijd de maiskolf in 4 repen. Elke verticale kant is één reep en haal deze uit elkaar is grove stukken.
3. Zorg er voor dat alle groenten in bereik staan als je deze mixt grill groenten gaat bereiden op de BBQ.