Gepofte Tomaten Salsa met Ui en Koriander

Deze gepofte Tomaten salsa met Ui en Koriander is lekker voor bij je visgerecht, taco’s, burrito’s, witte rijst of bij je aardappelen. Het is veelzijdig en makkelijk te maken. Dit bijgerecht heb je binnen 10-15 minuten gemaakt. Ik maakt deze Tomaten Salsa met Ui en Koriander laatst met een Zeebaars gerecht en ik ga dit nog vaker terug zien in de bovenstaande genoemde voorbeelden van gerechten. Ik gebruikte voor dit gerecht biologische tomaten uit mijn vader zijn tuin en dezelfde dag nog geplukt. Wat een smaaksensatie!
Benodigdheden Gepofte Tomaten Salsa met Ui en Koriander :
• 2 tomaten
• halve Ui

• 0,5 tl Zout (evt. naar smaak toevoegen)
• 1 kleine geperste gerookte knoflook (kan ook normale knoflook)
• 1 tl Zwarte peper
• 1 takje Koriander
• Gemalen peper of chili dun gesneden (Voor als je van pittig houdt)

Overige benodigdheden voor de Gepofte Tomaten Salsa met Ui en Koriander:
• BBQ  (ik gebruikte hier voor de Weber Master touch 57 cm)
Houtskool weber
• Alluminiumfolie
Het Poffen van de Tomaten:
De voorbereiding van de zeebaars is heel simpel. Zorg wel dat de vis goed schoon is gemaakt voor dat je begint met kruiden. laat de vis ook goed drogen zodat er zo min mogelijk water over blijft. Dep de zeebaars dan ook voor het beginnen dan ook nog even droog met een keukenpapiertje. De vis gaat direct op de huid gegrild worden. Voor de mensen die niet van de huid houden wees niet bang. na het grillen kun je de huid er zo van af trekken.

Het maken van de Gepofte Tomaten Salsa met Ui en Koriander:
1. Haal de vlies van de Tomaten af.
2. Snijdt de tomaten ik kleine stukjes (niet te klein er moet nog wel structuur in zitten).
3. Vervolgens nog even de ui en de koriander in kleine stukken snijden en alles in een kom doen.
4. Dan voeg je de knoflook, zout en zwarte peper er bij.

Tip: Als je van pittig houdt dan kun je wat fijn gemalen peper er in doen. Ik heb altijd een potje fijngemalen Adjoema in de koelkast staan dus daar heb ik wat van bijgedaan. Wij Surinamers houden van peper 😉

Lunch met Eieren voor echte Champions!

Lunch met Eieren, Cheddar, Bacon en Grillworst en Truffle Deze Lunch met Eieren, Cheddar, Bacon en Grillworst en Truffle is een van mijn favoriete lunches van de BBQ. Natuurlijk kun je deze ook thuis op je fornuis maken maar als je houdt van een smokey flavour dan zal...

Gepekelde Fazant met Krieltjes en Cherry Tomaten

Geroosterde Gepekelde Fazant met Krieltjes en Cherry Tomaten Deze Geroosterde Gepekelde Fazant is een heerlijk gerecht om te maken met de feestdagen. Wilde fazant is wat steviger van structuur als kip en heeft een wat diepere smaak Je proeft het wild en ik vind...

Kangoeroe steak met pompoen puree en rode wijn saus

Gegrilde Kangoeroe Steak met pompoen puree en rode wijn sausDeze Kangoeroe steaks zijn van top kwaliteit en het zijn lende fillets die zeer mals zijn. Het structuur van het vlees heeft wat weg van bavette. Bij dit gerechtje hebben we gekozen voor een mooie rodewijn...

Struisvogel Steak Gerecht-Een heerlijke Tenderloin

Struisvogel steak met wilde paddenstoelen en Gegrilde zoete Aardappel Deze Struisvogel Steak gerecht is er eentje die je echt moet maken. Omdat in november het allemaal draait om het thema wild, gaan we daar natuurlijk ook mee aan de slag.  Er zitten meerdere...

Hasselback Potatoes van de BBQ- Bijgerecht

Hasselback Potatoes van de BBQ Deze Hasselback Potatoes van de BBQ is een van mijn favoriete bijgerechten naast een Gegrilde zoete Mais kolf, nasi en Blown Potatoes. Ik maakte deze Hasselback Potatoes bij een kippetje gedraaid op het spit. Deze Hasselback Potatoes...

Gerookte Iberico Varkenswangen – Smoked Pork Cheeks

Gerookte Iberico Varkenswangen Varkenswangen worden vaak gebruikt voor stoofpotjes. We zien ze nu vaker op de BBQ liggen en dat begrijp ik goed! Je kunt het net als varkensschouder heerlijk mals maken en lekker pullen of heel laten en op een broodje of taco serveren....

Indiase Kip aan het Spit op de BBQ – Rotisserie Chicken

Indiase Kip aan het Spit Indiase Kip aan het spit is er eentje om niet te vergeten. We zien vaak een lekker kippetje aan het spit rond draaien op de markt of buiten bij de keurslager. Deze geur is heerlijk en van ver weg te ruiken. Ik krijg altijd trek in ieder geval....

Gegrilde Lamskoteletten met gegrilde Paprika, Ei en Kaviaar

Gegrilde Lamskoteletten met gegrilde Paprika, Ei en Kaviaar Lamskoteletjes horen zeker bij een van mijn meest favoriete stukjes vlees. Het is heel divers en je kunt er vele smaken en bijgerechten mee combineren. Ik vind het jammer dat toch nog erg veel mensen geen...

Vis Rolletjes met Ingelegde Komkommer en Kaviaar

Vis Rolletjes met Ingelegde Komkommer en kaviaar Een stukje vis als voorgerecht gaat er bij mij altijd wel in. Vooral deze gegrilde Vis Rolletjes met ingelegde Komkommer en Kaviaar. Ik gebruikte hiervoor weer de heerlijke kaviaar van Iva Caviar. Een simpel gerechtje...

Gegrilde Wagyu Bavette Steak met Kaviaar als topping

Gegrilde Wagyu Bavette met Kaviaar als topping Laatst maakte ik deze heerlijke Gegrilde Wagyu Bavette Steak met Kaviaar toen ik aan het experimenteren was met de kaviaar van Iva Caviar. Ik hou zelf van Surf 'n Turf gerechten (vlees en vis) dus waarom kunnen het niet...