Gerookte Bio Lamsschouder- Gustor Meat Boutique.

Deze gerookte Bio lamsschouder is het perfecte stukje vlees voor op de BBQ. Als de Bio lamsschouder Low en Slow gegaard wordt dan houdt je een lekker mals stukje vlees over. Dit komt vooral door de structuur van het vlees. Het heeft een uitstekende vetpercentage vlees verhouding waardoor het vlees geschikt is voor langzaam garen. Dit recept zorgt er voor dat de smaken van de lam tot zijn rechten komen. Een combinatie van kwaliteit vlees, verse vlees en kwalitatief goede kruiden brengt een smaaksensatie die iedereen geproefd zou moeten hebben!

Kerntemperaturen

Kern temperatuur: 92-94 ˚C
BBQ temperatuur: 120-135 ˚C
Aantal: 8-10 taco’s
Bereidingstijd: 5-6 uur.

Benodigdheden voor in  de Taco’s:
• Rode kool
• Bimi (Broccoli met lange stengel)
• Cherry tomaatjes
• Taco vellen
• Jus gemaakt van de gerookte lamsschouder
• Eventueel saus naar keuze

Overige benodigdheden:
• Slagerstouw
• Rookhout (appel en hickory)
• Aluminium bak voor op de BBQ
• Aluminium folie
• Vlees thermometer die je tijdens het roken in het vlees kunt laten zitten.

Benodigdheden voor het mengsel om de gerookte bio lamsschouder te sprenkelen:
2 el Olijfolie
2 el Appelazijn
1 tl Zout
1 tl Zwarte peper
1 tak Rozemarijn

Bio Lamsschouder voorbereiden:
1. Voeg de knoflook, peterselie, koriander, peperbolletjes, tijm, sesamolie en olijfolie bij elkaar in een vijzel en stamp deze fijn.
2. Als de lamsschouder ontdooit is, haal je deze uit de verpakking en snijd het huidige slagerstouw er af.
3. Vouw de lamsschouder helemaal open en bestrijk deze aan beide zijdes met een klein laagje olijfolie zodat het zout blijft plakken.
4. Bestrooi de lamsschouder royaal met het zwarte zout en wrijf deze in.
5. Doe het kruidenmengsel op de lamsschouder en zorg dat dit goed verdeeld wordt aan alle kanten van het vlees.
6. Bind de lamsschouder weer terug vast met het slagerstouw. Zorg dat je deze goed en strak aantrekt.
7. Zorg dat het vlees goed (vacuüm) verpakt wordt en leg deze in de koelkast voor minimaal 4 uur. (hoe langer hoe beter)
8. Maak ook alvast het mengsel voor het vlees vochtig te houden. Stop alle benodigdheden (behalve het takje rozemarijn) in een bakje en zet dit in de koelkast.
(het rozemarijn takje is om het vlees te besmeren)

Bereiding van de Gerookte bio lamsschouder:
1. Haal de bio lamsschouder uit de koelkast ongeveer een uur voordat je deze gaat bereiden.
2. Verwarm de BBQ voor op 120 graden en zorg voor een indirecte zone.
3. Als de BBQ de juiste temperatuur heeft kun je het rookhout erbij doen.
4. Laat de BBQ ongeveer 1-2 minuten roken voordat je het vlees op de BBQ legt.
5. Leg de lamsschouder op de BBQ en steek een temperatuurmeter in de kern van het dikste stuk van het vlees.
6. Besmeer het vlees om de 45 minuten met het mengsel.
7. Wanneer de gerookte Bio lamsschouder de interne temperatuur van 72 ˚C heeft bereikt, leg je het vlees in een aluminium bak.
8. Giet het over gebleven mengsel in de aluminium bak en dek deze af met aluminiumfolie.
9. Als de gerookte Bio lamsschouder een interne temperatuur heeft bereikt van 92-94 ˚C is het klaar en kun je het van de BBQ halen.
10. Laat het vlees minimaal een half uur rusten voordat deze gesneden wordt.
(TIP : Laat het vlees nog iets langer rusten zodat je het vlees in mooie dunne reepjes kan snijden)