Gegrilde Kangoeroe Steak met pompoen puree en rode wijn saus
Deze Kangoeroe steaks zijn van top kwaliteit en het zijn lende fillets die zeer mals zijn. Het structuur van het vlees heeft wat weg van bavette. Bij dit gerechtje hebben we gekozen voor een mooie rodewijn saus, een heelijke biologische pompoen purree, pastinaak frietjes, sojabonen en rode ui in zuur. Natuurlijk drinken we dit gerechtje met een mooie rode wijn. Maar niet zomaar een rode wijn. Eentje die we zelf  samen met mijn vader hebben gemaakt. Van eigen geteelde druiven. 

Benodigdheden Kangoeroe steak

• 1 verpakking kangoeroe lende filet c.a 1 kg
• Komijn poeder

• Koriander poeder 
• Zee zout 
• Zwarte peper
• Knoflook poeder

Benodigdheden Pompoen puree
• 1 kg pompoen
• 1 Bloemkool
• 2 ui
• 5 knoflook
• Zout
• Zwarte peper

Benodigdheden rode wijn saus

  • 40 gram boter
  • 3 fijngesneden shallots
  • 250 ml zoete rode wijn
  • 1 takje thijm
  • 1/2 theelepel grove zwarte peper
  • 200 ml wild fond
  • 1 knoflook
  • 2 wortelen
  • 2 tl bloem
Benodigdheden pastinaak frietjes
• 4 Pastinaak
• olijfolie
• Zout

Overige benodigdheden

  • Sla kiemen
  • gepofte Quinoa
  • Sojabonen gekookt/ongekookt
  • 3 Rode uien
  • Azijn
  • Suiker

Benodigdheden spullen
BBQ
Houtskool
• Kwast
Scherp mes 
• Pan om bloemkool in te koken

Pompoen Puree :
Deze pompoen puree is niet zomaar een pompoen puree. We hebben voor dit gerecht een fles pompoen gebruikt die uit mijn vader zijn tuin komt. Hij heeft elk jaar een mooie hoeveelheid biologische pompoenen in elke vorm, maat en kleur. Omdat pompoen een zachte zoete smaak heeft past het goed bij een mooi stuk wild vlees. Daarom heb ik gekozen voor een lekkere pompoen puree met bloemkool erin verwerkt. 

1. Verwarm de oven voor op 200 ° C.
2. Schil de flespompen en snijdt de pompoen in kleine blokjes.
4. Snijd een halve bloemkool in stukjes.
5. Snij een ui in blokjes en schil 6 tenen knoflook.
7. Verpak de gesneden ui en de gepelde knoflook apart in aluminiumfolie met wat olijfolie en wikkel deze goed dicht.
8. Doe de pompoen en de twee pakketjes folie in een grote ovenschaal.
9. Zet de ovenschaal in een voorverwarmde oven en zet de timer op 25 minuten
10. Zet een pan op het vuur met water voor de bloemkool en kook de bloemkool gaar.
12. Schep tussendoor de pompoen even om en prik met een vorkje en kijk of de blokjes al gaar zijn.
13. Haal na  25 minuten de pompoen uit de oven en laat deze afkoelen.
14. Giet de bloemkool uit en laat deze afkoelen.
15. Zodra de pompoen en bloemkool zijn afgekoeld doe je deze samen in een grote bak
16. Voeg 25 gram boter toe
17. Mix alles met een staafmixer fijn
18. Voeg zwarte peper en zout toe naar wens (niet te veel).

Pastinaak friet
Als bijgerecht voor dit gerecht heb ik gekozen voor Pastinaak friet. Ik heb ervoor gekozen om dit te maken in de oven maar dit kan natuurlijk ook op de BBQ en in de Airfryer.

1. Verwarm de oven voor op 180 ° C
2. Schil de pastinaak en snijd de pastinaak zoals op de foto hieronder
3. Doe de gesneden pastinaak in een oven schaal en besprenkel de friet royaal met olijfolie, zout en peper.
4. Zet de ovenschaal in een voorverwarmde oven en bak ze mooi goudbruin

Rode wijnsaus :
Rode wijnsaus heeft een lekkere krachtige smaak die goed past bij rood vlees. Ze zeggen ook dat wanneer je rode wijn drinkt tijdens het eten van rood vlees de juiste smaakpapillen worden geprikkeld. Voor dit gerecht heb ik een mooie Bordeaux wijn gekozen omdat ik vind dat deze wijn het lekkerst is bij wild vlees.

1. Snijd de boter in blokjes (doe de helft van de blokjes terug in de koelkast, deze gaan we later toevoegen als de saus bijna klaar is).
2. Snijd de sjalotjes in blokjes.
3. Snijdt de knoflook ook in blokjes.
4. Verwarm een pan met de boter.
5. Fruit de ui en knoflook.
6. Giet de wijn, wildfond en een klein scheutje balsamico-azijn hierbij en roer deze goed om.
7. Voeg later de tijm en de laurierbladeren erbij.
8. Zet het vuur wat hoger.
9. Zodra het geheel kookt zet je het vuur weer lager en laat het circa 15 minuten inkoken.
10. Giet het geheel in een zeef zodat alle grove stukken niet in de saus komen
11. Voeg eventueel nog wat zout en peper toe.
12. Doe het geheel naderhand terug in de pan en zet deze aan op laag vuur.
13. Nu kunnen de blokjes uit de koelkast erbij en klop de saus een beetje op.
14. Na dat de boter is gesmolten kun je de saus gelijk opdienen..

Gepofte Quinoa:
Om toch een beetje een bite te hebben in dit gerecht heb ik gekozen voor gepofte Quinoa. Zodra je de Quinoa laat poffen wordt het een soort klein nootje, wat weer lekker aansluit bij dit gerecht.

1. Zet een pan op het vuur en laat deze goed warm worden
2. Doe de Quinoa in een hete pan
3. Blijf goed roeren zodat ze niet aanbakken.
4. Wanneer de Quinoa goed droog gebakken is kan je er een beetje olijfolie bij doen
5. Bak de Quinoa goudbruin.
6. Laat de Quinoa afkoelen.

Rode ui ingelegd in zuur :
Wanneer alle we denken aan alle smaken wat we tot nu toe hebben, missen we nog iets. Het zuurtje. En niets is daarom lekkerder bij dit gerecht dan rode ui in zuur.
Dit samen met alle combinaties maakt het echt af!

1. Snijd de uien in halve ringen en doe deze in een bak
2. Vul de bak 1 op 1. Dit betekend de hoeveelheid water met dezelfde hoeveelheid azijn. Ongeveer 100 ml water op 100 ml azijn
3. Voeg c.a 6-7 kristallen van de Chinese suiker toe. Wanneer je kiest voor normale suiker kan je dit zelf bepalen maar let op dat het niet te zoet wordt 2 tl suiker zal genoeg zijn.
4. Voeg een 0,5 theelepel zout toe
5. Voeg 1 laurierblaadje toe en 2 pimentkorrels
6. Roer dit even goed door
7. Dek de bak af met folie en zet deze in de koelkast voor minimaal een uur. (hoe langer hoe beter de smaak intrekt).

Kangoeroe steak :
Deze kangoeroe steak van Gustor Meat Boutique gaan we marineren met koriander, komijn, zout en zwarte peper. Doe dit minimaal een half uur/uur van te voren. Als je het al in poeder vorm hebt dan strooi je aan beide kanten van de steaks de zout, koriander en komijn heel lichtjes er over heen. Zout ligt natuurlijk aan de dikte van de steak daar mag je wel wat mee van gebruiken.
(ik heb eerst wat komijn en Koriander zaadjes geroosterd en vervolgens fijn gestampt met de vijzel.  

2. Grill de kangoeroe steak op de BBQ direct op 200 graden Celsius tot een interne temperatuur van 52 graden.
3. Haal de kangoeroe steak van de BBQ en laat deze 5-10 minuten rusten.
4. Snijd deze aan in mooie plakjes

Vervolgens kunnen de borden worden opgediend en kan er gegeten worden.

Ben je opzoek naar nog meer bbq recepten? kijk dan hier

Lunch met Eieren voor echte Champions!

Lunch met Eieren, Cheddar, Bacon en Grillworst en Truffle Deze Lunch met Eieren, Cheddar, Bacon en Grillworst en Truffle is een van mijn favoriete lunches van de BBQ. Natuurlijk kun je deze ook thuis op je fornuis maken maar als je houdt van een smokey flavour dan zal...

Gepekelde Fazant met Krieltjes en Cherry Tomaten

Geroosterde Gepekelde Fazant met Krieltjes en Cherry Tomaten Deze Geroosterde Gepekelde Fazant is een heerlijk gerecht om te maken met de feestdagen. Wilde fazant is wat steviger van structuur als kip en heeft een wat diepere smaak Je proeft het wild en ik vind...

Kangoeroe steak met pompoen puree en rode wijn saus

Gegrilde Kangoeroe Steak met pompoen puree en rode wijn sausDeze Kangoeroe steaks zijn van top kwaliteit en het zijn lende fillets die zeer mals zijn. Het structuur van het vlees heeft wat weg van bavette. Bij dit gerechtje hebben we gekozen voor een mooie rodewijn...

Struisvogel Steak Gerecht-Een heerlijke Tenderloin

Struisvogel steak met wilde paddenstoelen en Gegrilde zoete Aardappel Deze Struisvogel Steak gerecht is er eentje die je echt moet maken. Omdat in november het allemaal draait om het thema wild, gaan we daar natuurlijk ook mee aan de slag.  Er zitten meerdere...

Hasselback Potatoes van de BBQ- Bijgerecht

Hasselback Potatoes van de BBQ Deze Hasselback Potatoes van de BBQ is een van mijn favoriete bijgerechten naast een Gegrilde zoete Mais kolf, nasi en Blown Potatoes. Ik maakte deze Hasselback Potatoes bij een kippetje gedraaid op het spit. Deze Hasselback Potatoes...

Gerookte Iberico Varkenswangen – Smoked Pork Cheeks

Gerookte Iberico Varkenswangen Varkenswangen worden vaak gebruikt voor stoofpotjes. We zien ze nu vaker op de BBQ liggen en dat begrijp ik goed! Je kunt het net als varkensschouder heerlijk mals maken en lekker pullen of heel laten en op een broodje of taco serveren....

Indiase Kip aan het Spit op de BBQ – Rotisserie Chicken

Indiase Kip aan het Spit Indiase Kip aan het spit is er eentje om niet te vergeten. We zien vaak een lekker kippetje aan het spit rond draaien op de markt of buiten bij de keurslager. Deze geur is heerlijk en van ver weg te ruiken. Ik krijg altijd trek in ieder geval....

Gegrilde Lamskoteletten met gegrilde Paprika, Ei en Kaviaar

Gegrilde Lamskoteletten met gegrilde Paprika, Ei en Kaviaar Lamskoteletjes horen zeker bij een van mijn meest favoriete stukjes vlees. Het is heel divers en je kunt er vele smaken en bijgerechten mee combineren. Ik vind het jammer dat toch nog erg veel mensen geen...

Vis Rolletjes met Ingelegde Komkommer en Kaviaar

Vis Rolletjes met Ingelegde Komkommer en kaviaar Een stukje vis als voorgerecht gaat er bij mij altijd wel in. Vooral deze gegrilde Vis Rolletjes met ingelegde Komkommer en Kaviaar. Ik gebruikte hiervoor weer de heerlijke kaviaar van Iva Caviar. Een simpel gerechtje...

Gegrilde Wagyu Bavette Steak met Kaviaar als topping

Gegrilde Wagyu Bavette met Kaviaar als topping Laatst maakte ik deze heerlijke Gegrilde Wagyu Bavette Steak met Kaviaar toen ik aan het experimenteren was met de kaviaar van Iva Caviar. Ik hou zelf van Surf 'n Turf gerechten (vlees en vis) dus waarom kunnen het niet...

Kaviaar met garnalen, ingelegde komkommer, radijs en honingsaus

Kaviaar met garnalen, ingelegde komkommer, radijs en honingsaus Samen met de heren van Ivar Caviar maakte ik wat heerlijke gerechten met de Kaviaar die ze mee brachten. Dit voorgerecht was er een van. We experimenteerde wat met smaken en ingrediënten en daar kwam deze...

Kaviaar met crème fraîche en avocado-Amuse

Amuse- Kaviaar met crème fraîche en avocado op een gegrild knoflook broodje Mijn vrienden van Iva Caviar waren een aantal weken geleden op bezoek om Caviaar te proeven. Hierbij verzon ik een aantal gerechtjes om te kunnen combineren met met deze overheerlijke...

Gerookte Lamsrack met kruidenkorst en honingsaus

Gerookte Lamsrack met een frisse Groene Kruidenkorst en Honingsaus In het mooie Fort Lunet in Raamsdonkveer hadden wij onlangs samen met BBQ bloggers een unieke BBQ met bierpairing. Daar maakte ik een prachtig kleurrijke en smaakvolle Lamsrack in een groene...

Pilav-Turkse boter Rijst met Vermicelli-Heerlijk voor bij je BBQ gerecht

Pilav-Turkse boter Rijst met Vermicelli Deze Pilav-Turkse boter Rijst met Vermicelli is vol van smaak en makkelijk om te maken. Je kunt dit met alles combineren! Of het nou een lekker gegrild stuk vlees, vis of groenten is, het maakt allemaal niet uit. Zelf vind ik...

Wagyu Picanha met Pilav, Soja ingelegde Taugé en gegrilde Asperges

Wagyu Picanha met Pilav, Soja ingelegde Taugé en gegrilde Asperges Deze Wagyu Picanha met pilav, soja ingelegde Taugé en gegrilde Asperges is een werkelijke smaaksensatie! Het mooie stuk vlees kreeg ik opgestuurd door Gustor Meat Boutique om een leuk gerechtje te...

Gepofte Tomaten Salsa met Ui en Koriander- Bijgerecht

Gepofte Tomaten Salsa met Ui en Koriander Deze gepofte Tomaten salsa met Ui en Koriander is lekker voor bij je visgerecht, taco's, burrito's, witte rijst of bij je aardappelen. Het is veelzijdig en makkelijk te maken. Dit bijgerecht heb je binnen 10-15 minuten...

Gegrilde Zeebaars met gepofte Tomaten salsa en gerookte Rode bieten

Gegrilde Zeebaars met gepofte tomaten salsa en gerookte Rode bieten Deze gegrilde zeebaars met gepofte tomaten salsa en gerookte rode bieten is een heerlijk zomers gerecht. lekker licht en vol smaken die passen bij een lekker wijntje of een speciaal biertje. Dit wil...

Scotch Whisky Syrup topping – Heerlijk voor bij je vlees of vis gerecht

Scotch Whisky Syrup topping - Heerlijk voor op je vlees of vis gerecht Deze Scotch Whiksy Syrup topping is heerlijk op voor op je vlees of visgerecht van de BBQ of natuurlijk ook bij je gerechten die je in de keuken maakt. Ik gebruikte hier voor de Scotch whisky syrup...

Naanbrood met Steak, gekarameliseerde ui en gegrilde witlof

Naanbrood met steak, gekarameliseerde ui en gegrilde witlof Deze Naanbrood met steak, gekarameliseerde ui en gegrilde witlof is er eentje om niet te vergeten. Naanbrood wordt veel gegeten in Azie en wordt bij vele gerechten geserveerd als bijgerecht. Het is lekker...

Zoete Mais van de BBQ met Roomboter en Broodkruim

Zoete Mais van de BBQ met Roomboter en Broodkruim Deze zoete mais van de BBQ met roomboter en broodkruim is heerlijk en makkelijk te maken. Dit heb je binnen 5 minuten op tafel staan samen met je vlees/ vis gerecht. Het mooie is ook nog dat je het niet zelf hoeft voor...

Wagyu Picanha met gefrituurde Zuurkool van de BBQ

Wagyu Picanha met gefrituurde zuurkool van de BBQ Deze Wagyu Picanha met gefrituurde zuurkool van de BBQ is next level! Toch een andere smaakbeleving als een steak die ik normaal gewend bent. Ik kreeg deze Wagyu Picanha opgestuurd om er iets leuks mee te doen. Mijn...

Taugé ingelegd in Sojasaus – So easy!

Taugé ingelegd in Sojasaus Deze taugé ingelegd in sojasaus is een heel simpel bijgerecht die ik vaker maak. De taugé is lekker knapperig en krijgt door de sojasaus een lekker zout-zuurtje. Als je mij vraagt waar je dit het beste bij kunt eten dan zeg ik vrijwel alles....

Gemixte Groenten van de BBQ

Gemixte groenten van de BBQ - Heerlijk zo of als bijgerechtDeze Gemixte Groenten van de BBQ zijn heerlijk bij vrijwel elk stuk vlees vis, óf natuurlijk als afzonderlijk gerecht voor de vegetariërs onder ons. Het is simpel, eenvoudig en bevat door de mix van de...

Whisky King Prawns- Tijger garnalen gemarineerd met whisky

Whisky King Prawns- Tijger garnalen gemarineerd met whisky Deze Whisky King Prawns zijn tijger garnalen gemarineerd met Whisky. De garnalen zijn al lekker van zichzelf alleen kunnen ze wel wat pit gebruiken. Door deze ingrediënten komen de smaken van de garnalen juist...

Brazilian Style Chicken- Kip op Braziliaanse wijze op de BBQ

Brazilian Style chicken- Kip op Braziliaanse wijze op de BBQ Deze brazilian style chicken is afgeleid van de braziliaanse manier van vlees garen boven het vuur. Het vlees ligt niet direct op de grill maar is gespiesd op grote langen spiezen. Doordat het vlees direct...

Gerookte Bio Lamsschouder

 Gerookte Bio Lamsschouder- Gustor Meat Boutique. Deze gerookte Bio lamsschouder is het perfecte stukje vlees voor op de BBQ. Als de Bio lamsschouder Low en Slow gegaard wordt dan houdt je een lekker mals stukje vlees over. Dit komt vooral door de structuur van het...

Oosterse oesterzwammen met rode ui

Oosterse Oesterzwammen met rode ui-                      Een makkelijk en lekker bijgerecht Oosterse Oesterzwammen met uienringen is een heerlijk bijgerecht en makkelijk om te maken. Oesterzwammen is een paddenstoelsoort die qua smaak lijkt op de normale champignons...

Pekingeend van de BBQ

Barbeque tijd: Low & Slow Keteltemperatuur: 120 - 150° Kerntemperatuur: 80° Vlees, Gevogelte, EendPittig:  Niveau:  Pekingeend - Een chinese klassieker! Pekingeend komt oorspronkelijk uit china en is genoemd naar de stad Peking.  Ik ben zelf een echte liefhebber van...

Varkensrack met Ananassaus en gegrilde Artisjokken

Varkensrack met ananas saus en gegrilde artisjokken-                Een vernieuwde klassieker Varkensrack is een niet allerdaags stuk vlees. Het is heerlijk vooral als het bereid is op de BBQ geserveerd met ananassaus en gegrilde artisjokken.  Je kunt het in zijn...

Bacon Bomb Burger Recept – Omwikkeld en gevuld met Bacon

Bacon Bomb Burger- Omwikkeld en gevuld met Bacon Deze Bacon Bomb Burger is echt een van de toppers op burger gebied. Mensen die gek zijn op burgers en van bacon houden, let op! Een burger gevuld met bacon jam en omwikkeld met bacon MET bacon rozen voor als je nog niet...