Kaviaar met garnalen, ingelegde komkommer, radijs en honingsaus

Samen met de heren van Ivar Caviar maakte ik wat heerlijke gerechten met de Kaviaar die ze mee brachten. Dit voorgerecht was er een van. We experimenteerde wat met smaken en ingrediënten en daar kwam deze heerlijke Imperial Gold Kaviaar met garnalen, sla, gepekelde komkommer en honingsaus uit.
En natuurlijk hebben we de garnalen gegrild op de BBQ om een lekkere grillsmaak aan het gerecht toe te voegen. Als je geen Kaviaar hebt kun je natuurlijk ook zalm eitjes gebruiken. deze zijn minder duur maar ook heerlijk van smaak!

Benodigdheden Kaviaar met garnalen, ingelegde komkommer, radijs en honingsaus

  • Garnalen 3 per bordje
  • Garnering ( Sla kiemen met verschillende kleuren)
  • Kaviaar 1 potje (Iva Caviar) Imperial Gold
  • 1 radijs
  • 1 komkommer in kleine dunne repen geraspt
  • Honingsaus
  • Kruiden voor de garnalen (zwarte peper, limoen sap,chili poeder, gedroogde Thijm en een klein snufje zout. (Doe dit naar eigen smaak en hoeveelheid. Garnalen hebben niet veel nodig dus doe lekker voorzichtig).

Overige benodigdheden

Voorbereiding Kaviaar met garnalen, ingelegde komkommer, radijs en honingsaus

Dit heerlijke voorgerecht is simpel om te maken. Het staat zo op tafel en het is alleen wat voorbereidingswerk.
1. was de garnalen en ontdarm ze eventueel.
2. Kruid de garnalen met de zwarte peper, limoen sap,chili poeder, knoflook poeder en gedroogde thijm en een klein snufje zout.
3. Steek de BBQ aan c.a 150-190 °C.
4. Maak de honingsaus en zet deze aan de kant.
5. Rasp de komkommer en leg deze in een mix van azijn, suiker, zout en piment korrel. Doe dit naar eigen smaak en hoeveelheid. begin met de azijn en voeg daarna steeds wat suiker en zout er bij toe.
6.Snijdt de radijs in hele dunne schijfjes en leg deze in water
4. Rijg de garnalen op een stokje en grill ze 1-2 min aan beide kanten tot een kerntemperatuur van 60 °C.
5. Haal de garnalen van de spies en maak je bordje op zoals je wilt.  Hier onder is wat ik er van heb gemaakt.  Gebruik als je wilt nog wat garnering en je hebt een heerlijk voorgerechtje!

 

Lunch met Eieren voor echte Champions!

Lunch met Eieren, Cheddar, Bacon en Grillworst en Truffle Deze Lunch met Eieren, Cheddar, Bacon en Grillworst en Truffle is een van mijn favoriete lunches van de BBQ. Natuurlijk kun je deze ook thuis op je fornuis maken maar als je houdt van een smokey flavour dan zal...

Gepekelde Fazant met Krieltjes en Cherry Tomaten

Geroosterde Gepekelde Fazant met Krieltjes en Cherry Tomaten Deze Geroosterde Gepekelde Fazant is een heerlijk gerecht om te maken met de feestdagen. Wilde fazant is wat steviger van structuur als kip en heeft een wat diepere smaak Je proeft het wild en ik vind...

Kangoeroe steak met pompoen puree en rode wijn saus

Gegrilde Kangoeroe Steak met pompoen puree en rode wijn sausDeze Kangoeroe steaks zijn van top kwaliteit en het zijn lende fillets die zeer mals zijn. Het structuur van het vlees heeft wat weg van bavette. Bij dit gerechtje hebben we gekozen voor een mooie rodewijn...

Struisvogel Steak Gerecht-Een heerlijke Tenderloin

Struisvogel steak met wilde paddenstoelen en Gegrilde zoete Aardappel Deze Struisvogel Steak gerecht is er eentje die je echt moet maken. Omdat in november het allemaal draait om het thema wild, gaan we daar natuurlijk ook mee aan de slag.  Er zitten meerdere...

Hasselback Potatoes van de BBQ- Bijgerecht

Hasselback Potatoes van de BBQ Deze Hasselback Potatoes van de BBQ is een van mijn favoriete bijgerechten naast een Gegrilde zoete Mais kolf, nasi en Blown Potatoes. Ik maakte deze Hasselback Potatoes bij een kippetje gedraaid op het spit. Deze Hasselback Potatoes...

Gerookte Iberico Varkenswangen – Smoked Pork Cheeks

Gerookte Iberico Varkenswangen Varkenswangen worden vaak gebruikt voor stoofpotjes. We zien ze nu vaker op de BBQ liggen en dat begrijp ik goed! Je kunt het net als varkensschouder heerlijk mals maken en lekker pullen of heel laten en op een broodje of taco serveren....

Indiase Kip aan het Spit op de BBQ – Rotisserie Chicken

Indiase Kip aan het Spit Indiase Kip aan het spit is er eentje om niet te vergeten. We zien vaak een lekker kippetje aan het spit rond draaien op de markt of buiten bij de keurslager. Deze geur is heerlijk en van ver weg te ruiken. Ik krijg altijd trek in ieder geval....

Gegrilde Lamskoteletten met gegrilde Paprika, Ei en Kaviaar

Gegrilde Lamskoteletten met gegrilde Paprika, Ei en Kaviaar Lamskoteletjes horen zeker bij een van mijn meest favoriete stukjes vlees. Het is heel divers en je kunt er vele smaken en bijgerechten mee combineren. Ik vind het jammer dat toch nog erg veel mensen geen...

Vis Rolletjes met Ingelegde Komkommer en Kaviaar

Vis Rolletjes met Ingelegde Komkommer en kaviaar Een stukje vis als voorgerecht gaat er bij mij altijd wel in. Vooral deze gegrilde Vis Rolletjes met ingelegde Komkommer en Kaviaar. Ik gebruikte hiervoor weer de heerlijke kaviaar van Iva Caviar. Een simpel gerechtje...

Gegrilde Wagyu Bavette Steak met Kaviaar als topping

Gegrilde Wagyu Bavette met Kaviaar als topping Laatst maakte ik deze heerlijke Gegrilde Wagyu Bavette Steak met Kaviaar toen ik aan het experimenteren was met de kaviaar van Iva Caviar. Ik hou zelf van Surf 'n Turf gerechten (vlees en vis) dus waarom kunnen het niet...