Oosterse Oesterzwammen met rode ui-                      Een makkelijk en lekker bijgerecht

Oosterse Oesterzwammen met uienringen is een heerlijk bijgerecht en makkelijk om te maken.
Oesterzwammen is een paddenstoelsoort die qua smaak lijkt op de normale champignons die we gewend zijn. Echter vinden wij oesterzwammen vele malen lekkerder. Het is is een veelzijdig product.

Je kunt het serveren bij vrijwel elke vleessoort, rijst, pasta, aardappelen en andere vegetarische gerechten. Wij serveren het vooral bij steak en kip van de bbq. Het kan natuurlijk ook geserveerd worden bij vlees of andere gerechten die niet op de bbq zijn gemaakt.                                                            Kortom een bijgerecht die makkelijk te maken is, erg lekker is en overal bij past.

Kern temperatuur:
BBQ temperatuur: 120-130 ˚C
Aantal: 2 personen
Bereidingstijd : 15 minuten

Benodigdheden 
150 gr oesterzwammen (schoongemaakt met een vochtig keukenpapiertje)
1 Rode ui                                                                                                                                                              1 Knoflook
1 tl Olijfolie
1 tl Zout
2 tl Zwarte peper
1,5 tl Teriyake saus 
0,5 tl Vissaus (Vegetariers dit weglaten, vervangen door 0,5 tl zoute ketjap)

Overige benodigdheden
Gietijzeren pannetje

Bereiden Oosterse Oesterzwammen met rode ui
1. Verwarm de bbq tot 120 graden en leg een gietijzeren pannetje direct boven de kolen op het rooster. (verwarm je pak op het gasfornuis of de kookplaat)
2. Doe de een scheutje olijf olie in het pannetje en laat dit heet worden.
3. Voeg de oesterzwammen erbij toe en bak deze voor de komende 1 minuut
4. Vervolgens voeg je het zout, zwarte peper toe en bak de oesterzwammen licht bruin.
5. Voeg de uienringen bij de oesterzwammen.
6. Doe de teriyake en de vissaus erbij en roer alles goed door elkaar.
7. Doe de deksel op de bbq/pan en laat het geheel rustig door sudderen voor 2-3 minuten.
8. Snij wat garnering zoals peterselie of bieslook en stooi het er overheen.

(Tip: Warm het geheel even op in het pannetje als je je gerecht gaat serveren)

Ben je opzoek naar nog meer bijgerechten? klik dan hier                                                                           Ben je opzoek naar nog meer vegetarische gerechten? klik dan hier