Pilav-Turkse boter Rijst met Vermicelli
Deze Pilav-Turkse boter Rijst met Vermicelli is vol van smaak en makkelijk om te maken. Je kunt dit met alles combineren! Of het nou een lekker gegrild stuk vlees, vis of groenten is, het maakt allemaal niet uit. Zelf vind ik deze Pilav-Turkse boter Rijst met Vermicelli lekkerder als normale rijst om te eten bij mijn mijn BBQ gerechten. Dit komt omdat ik witte rijst op zich zelf droog vind en het een lekker sausje nodig heeft. Met gegrild heb je dit dus niet altijd. Deze (Pilav) Turkse boter Rijst met Vermicelli heeft een lekkere romige smaak en smaakt naar meer. Je kunt het een beetje vergelijken met Risotto. Ik maakte deze Pilav bijvoorbeeld in het gerecht met de gegrilde Wagyu Picanha Steak. Probeer dit ook eens!
Aantal personen: 4 personen 

Benodigdheden  Pilav-Turkse boter Rijst met Vermicelli:
• 1,5 tl Zout
• 2 tenen knoflook
• 2 el Roomboter
• 3 el gerst vermicelli (An­ka­ra Ma­k­ar­na­si ar­pa sehriye)
• 2 rijstbekers witte Rijst
• 1 tl zwarte peper
• 3 el Zonnebloemolie
• 3 a 4 rijst bekers gekookt water

Overige benodigdheden Pilav-Turkse boter Rijst met Vermicelli:
• Een pan met deksel 

De Bereiding van de (Pilav) Turkse boter Rijst met Vermicelli
Verwarm de pan met zonnebloemolie en bak de vermicelli c.a 3/4 minuten bruin.
Als de Vermicelli een mooie bruine kleur heeft dan voegen we de witte Rijst erbij en scheppen we alles om zodat het geheel is gemengd.
Dan voegen we het water toe en vervolgens de roomboter. We blijven roeren tot dat de boter bijna is gesmolten en voegen ook het zout er aan toe. Als de roomboter is gesmolten zorg je dat het goed is vermengd met de rijst en water en dan doe je de deksel er op. Nu laten we (Pilav) Turkse boter Rijst met Vermicelli 10-15 minuten op zacht vuur koken tot dat het gaar is.
Proef na de aangegeven tijd of de  Pilav-Turkse boter Rijst met Vermicelli gaar is. Als het nog niet gaar is voeg je wat extra water toe en laat je het nog even door koken.

Als het klaar is dan moet je nog even proeven of het genoeg op smaak is. Ik zelf voeg nog wat zwarte peper er aan toe en wat zout. Wat je kunt proberen is een klein beetje kaneel erbij toevoegen. Dit is niet perse nodig maar wel lekker.

Ben je opzoek naar BBQ gerechten waarbij je deze  Pilav-Turkse boter Rijst met Vermicelli kan maken? kijk dan hier