Struisvogel steak met wilde paddenstoelen en Gegrilde zoete Aardappel

Deze Struisvogel Steak gerecht is er eentje die je echt moet maken. Omdat in november het allemaal draait om het thema wild, gaan we daar natuurlijk ook mee aan de slag.  Er zitten meerdere onderdelen in die goed aansluiten op de heerlijke Struisvogel steak van Gustor. Ik heb struisvogel hier voor zelf nog maar een keer gegeten in een restaurant maar toen vond ik het niet speciaal. Nu ik het zelf heb gemaakt is mijn mening helemaal veranderd. Struisvogel hoort nu zeker bij één van mijn favoriete stukken wild. 

Algemene Benodigdheden Struisvogel Steak gerecht :
Recept 5/6 personen

  • 1 kg Tenderloin Struisvogel steak Gustor Meat Boutique
  • 1 Bospeen p/p (zout en 1 citroen)
  • 1 zak zoete aardappelen c.a 1 kg
  • Uien Compote (Hier zijn veel recepten over te vinden)
  • Ingelegde Radijs in zoet-zuur (Een mix van azijn en water 1 op 1 met suiker en zout naar smaak)
  • 2 verpakkingen wilde paddenstoelen
  • Kruiden steak (zout, zwarte peper, knoflook poeder)
  • Olijfolie
  • Sla kiemen

Benodigdheden Doperwten Puree :

  • 25 g boter
  • 2 bosuien
  • 1 pak diepvries doperwtjes (450 g)
  • 1 kleine cup Creme Fraiche van 125g
  • 2 eetlepels basilicum

Overige Benodigdheden voor bij het het Struisvogel Steak gerecht : 

De gegrilde zoete Aardappel voor bij de Struisvogel Steak:
De aardappel moet in plakken gesneden worden van c.a 4-5 millimeter. Vervolgens smeer je ze in met olijfolie en grill je ze op beide kanten op de BBQ voor dat je de Struisvogelsteak gaan grillen.

De bereiding van de Wortelen voor bij de Struisvogel Steak:
De wortelen moeten geschild worden en vervolgens gaan we ze koken in een asperge/spaghetti pan. Breng het water aan de kook en voeg de zout en 1 citroen toe aan het water en meng alles goed. Vervolgens meng je het geheel goed en proef je of er genoeg zout in zit. Het water mag echt zout zijn dus als als het nog niet zout genoeg is dan voeg je er nog wat aan toe.

De Doperwten Purree bereiding:
De doperwten puree is om wat romigs en wat kleur toe te voegen. Het is eenvoudig te maken. De doperwten moeten eerst gekookt worden. Je kunt er voor kiezen om het met een boullion blokje te doen. Ik heb dit niet gedaan omdat ik de pure smaken wil behouden. Als de doperwten ze klaar zijn laat je ze even uit lekken en doe je ze in de blender met de crème fraiche. 
Vervolgens voeg je wat witte peper een snufje zout er aan toe.

De Wilde paddenstoelen bereiding:
De wilde Paddenstoelen gaan we kort even fruiten in een pan met olijfolie zout en zwarte peper. Verhit de olie en voeg de paddenstoellen er aan toe. Vervolgens doe je wat zout er en fruit je ze tot dat ze donker bruin zijn. Zelf heb ik er nog wat truffelolie bij toegevoegd voor dat ze klaar waren. Nog wat zwarte peper op het laatst toevoegen en ze zijn klaar.

De Struisvogel Steak bereiding:
De Struisvogel Steak hebben we eerst gezout en een klein laagje knoflook poeder er overheen gestrooid. Dit laten we minimaal een half uur staan om kamertemperatuur. Vervolgens grillen we de Struisvogel Steak op de BBQ met 200 °C boven direct vuur. Dat is ongeveer 3-4 minuten per kant tot een kerntemperatuur van 52-54 °C. (medium rare) Vervolgens laten we de Struisvogel Steak 5-10 minuten rusten en dan kan je hem aansnijden.
Ik hou er van om achteraf nog wat zwarte peper er over geen te strooien om wat meer pit te krijgen.

Zo als op de foto zien we ze graag. De Struisvogel steak heeft een mooie garing en is heerlijk sappig. Dan is het tijd om het bord op te maken. Het is herfst nu dus het mag wel wat wild opgemaakt worden. Kijk boven aan de pagina voor het voorbeeld.

Dit recept was heerlijk! het past goed bij het thema wild dus. Als je op zoek bent naar nog meer heerlijke wild gerechten kijk dan hier

Lunch met Eieren voor echte Champions!

Lunch met Eieren, Cheddar, Bacon en Grillworst en Truffle Deze Lunch met Eieren, Cheddar, Bacon en Grillworst en Truffle is een van mijn favoriete lunches van de BBQ. Natuurlijk kun je deze ook thuis op je fornuis maken maar als je houdt van een smokey flavour dan zal...

Gepekelde Fazant met Krieltjes en Cherry Tomaten

Geroosterde Gepekelde Fazant met Krieltjes en Cherry Tomaten Deze Geroosterde Gepekelde Fazant is een heerlijk gerecht om te maken met de feestdagen. Wilde fazant is wat steviger van structuur als kip en heeft een wat diepere smaak Je proeft het wild en ik vind...

Kangoeroe steak met pompoen puree en rode wijn saus

Gegrilde Kangoeroe Steak met pompoen puree en rode wijn sausDeze Kangoeroe steaks zijn van top kwaliteit en het zijn lende fillets die zeer mals zijn. Het structuur van het vlees heeft wat weg van bavette. Bij dit gerechtje hebben we gekozen voor een mooie rodewijn...

Struisvogel Steak Gerecht-Een heerlijke Tenderloin

Struisvogel steak met wilde paddenstoelen en Gegrilde zoete Aardappel Deze Struisvogel Steak gerecht is er eentje die je echt moet maken. Omdat in november het allemaal draait om het thema wild, gaan we daar natuurlijk ook mee aan de slag.  Er zitten meerdere...

Hasselback Potatoes van de BBQ- Bijgerecht

Hasselback Potatoes van de BBQ Deze Hasselback Potatoes van de BBQ is een van mijn favoriete bijgerechten naast een Gegrilde zoete Mais kolf, nasi en Blown Potatoes. Ik maakte deze Hasselback Potatoes bij een kippetje gedraaid op het spit. Deze Hasselback Potatoes...

Gerookte Iberico Varkenswangen – Smoked Pork Cheeks

Gerookte Iberico Varkenswangen Varkenswangen worden vaak gebruikt voor stoofpotjes. We zien ze nu vaker op de BBQ liggen en dat begrijp ik goed! Je kunt het net als varkensschouder heerlijk mals maken en lekker pullen of heel laten en op een broodje of taco serveren....

Indiase Kip aan het Spit op de BBQ – Rotisserie Chicken

Indiase Kip aan het Spit Indiase Kip aan het spit is er eentje om niet te vergeten. We zien vaak een lekker kippetje aan het spit rond draaien op de markt of buiten bij de keurslager. Deze geur is heerlijk en van ver weg te ruiken. Ik krijg altijd trek in ieder geval....

Gegrilde Lamskoteletten met gegrilde Paprika, Ei en Kaviaar

Gegrilde Lamskoteletten met gegrilde Paprika, Ei en Kaviaar Lamskoteletjes horen zeker bij een van mijn meest favoriete stukjes vlees. Het is heel divers en je kunt er vele smaken en bijgerechten mee combineren. Ik vind het jammer dat toch nog erg veel mensen geen...

Vis Rolletjes met Ingelegde Komkommer en Kaviaar

Vis Rolletjes met Ingelegde Komkommer en kaviaar Een stukje vis als voorgerecht gaat er bij mij altijd wel in. Vooral deze gegrilde Vis Rolletjes met ingelegde Komkommer en Kaviaar. Ik gebruikte hiervoor weer de heerlijke kaviaar van Iva Caviar. Een simpel gerechtje...

Gegrilde Wagyu Bavette Steak met Kaviaar als topping

Gegrilde Wagyu Bavette met Kaviaar als topping Laatst maakte ik deze heerlijke Gegrilde Wagyu Bavette Steak met Kaviaar toen ik aan het experimenteren was met de kaviaar van Iva Caviar. Ik hou zelf van Surf 'n Turf gerechten (vlees en vis) dus waarom kunnen het niet...

Kaviaar met garnalen, ingelegde komkommer, radijs en honingsaus

Kaviaar met garnalen, ingelegde komkommer, radijs en honingsaus Samen met de heren van Ivar Caviar maakte ik wat heerlijke gerechten met de Kaviaar die ze mee brachten. Dit voorgerecht was er een van. We experimenteerde wat met smaken en ingrediënten en daar kwam deze...

Kaviaar met crème fraîche en avocado-Amuse

Amuse- Kaviaar met crème fraîche en avocado op een gegrild knoflook broodje Mijn vrienden van Iva Caviar waren een aantal weken geleden op bezoek om Caviaar te proeven. Hierbij verzon ik een aantal gerechtjes om te kunnen combineren met met deze overheerlijke...

Gerookte Lamsrack met kruidenkorst en honingsaus

Gerookte Lamsrack met een frisse Groene Kruidenkorst en Honingsaus In het mooie Fort Lunet in Raamsdonkveer hadden wij onlangs samen met BBQ bloggers een unieke BBQ met bierpairing. Daar maakte ik een prachtig kleurrijke en smaakvolle Lamsrack in een groene...

Pilav-Turkse boter Rijst met Vermicelli-Heerlijk voor bij je BBQ gerecht

Pilav-Turkse boter Rijst met Vermicelli Deze Pilav-Turkse boter Rijst met Vermicelli is vol van smaak en makkelijk om te maken. Je kunt dit met alles combineren! Of het nou een lekker gegrild stuk vlees, vis of groenten is, het maakt allemaal niet uit. Zelf vind ik...

Wagyu Picanha met Pilav, Soja ingelegde Taugé en gegrilde Asperges

Wagyu Picanha met Pilav, Soja ingelegde Taugé en gegrilde Asperges Deze Wagyu Picanha met pilav, soja ingelegde Taugé en gegrilde Asperges is een werkelijke smaaksensatie! Het mooie stuk vlees kreeg ik opgestuurd door Gustor Meat Boutique om een leuk gerechtje te...

Gepofte Tomaten Salsa met Ui en Koriander- Bijgerecht

Gepofte Tomaten Salsa met Ui en Koriander Deze gepofte Tomaten salsa met Ui en Koriander is lekker voor bij je visgerecht, taco's, burrito's, witte rijst of bij je aardappelen. Het is veelzijdig en makkelijk te maken. Dit bijgerecht heb je binnen 10-15 minuten...

Gegrilde Zeebaars met gepofte Tomaten salsa en gerookte Rode bieten

Gegrilde Zeebaars met gepofte tomaten salsa en gerookte Rode bieten Deze gegrilde zeebaars met gepofte tomaten salsa en gerookte rode bieten is een heerlijk zomers gerecht. lekker licht en vol smaken die passen bij een lekker wijntje of een speciaal biertje. Dit wil...

Scotch Whisky Syrup topping – Heerlijk voor bij je vlees of vis gerecht

Scotch Whisky Syrup topping - Heerlijk voor op je vlees of vis gerecht Deze Scotch Whiksy Syrup topping is heerlijk op voor op je vlees of visgerecht van de BBQ of natuurlijk ook bij je gerechten die je in de keuken maakt. Ik gebruikte hier voor de Scotch whisky syrup...

Naanbrood met Steak, gekarameliseerde ui en gegrilde witlof

Naanbrood met steak, gekarameliseerde ui en gegrilde witlof Deze Naanbrood met steak, gekarameliseerde ui en gegrilde witlof is er eentje om niet te vergeten. Naanbrood wordt veel gegeten in Azie en wordt bij vele gerechten geserveerd als bijgerecht. Het is lekker...

Zoete Mais van de BBQ met Roomboter en Broodkruim

Zoete Mais van de BBQ met Roomboter en Broodkruim Deze zoete mais van de BBQ met roomboter en broodkruim is heerlijk en makkelijk te maken. Dit heb je binnen 5 minuten op tafel staan samen met je vlees/ vis gerecht. Het mooie is ook nog dat je het niet zelf hoeft voor...

Wagyu Picanha met gefrituurde Zuurkool van de BBQ

Wagyu Picanha met gefrituurde zuurkool van de BBQ Deze Wagyu Picanha met gefrituurde zuurkool van de BBQ is next level! Toch een andere smaakbeleving als een steak die ik normaal gewend bent. Ik kreeg deze Wagyu Picanha opgestuurd om er iets leuks mee te doen. Mijn...

Taugé ingelegd in Sojasaus – So easy!

Taugé ingelegd in Sojasaus Deze taugé ingelegd in sojasaus is een heel simpel bijgerecht die ik vaker maak. De taugé is lekker knapperig en krijgt door de sojasaus een lekker zout-zuurtje. Als je mij vraagt waar je dit het beste bij kunt eten dan zeg ik vrijwel alles....

Gemixte Groenten van de BBQ

Gemixte groenten van de BBQ - Heerlijk zo of als bijgerechtDeze Gemixte Groenten van de BBQ zijn heerlijk bij vrijwel elk stuk vlees vis, óf natuurlijk als afzonderlijk gerecht voor de vegetariërs onder ons. Het is simpel, eenvoudig en bevat door de mix van de...

Whisky King Prawns- Tijger garnalen gemarineerd met whisky

Whisky King Prawns- Tijger garnalen gemarineerd met whisky Deze Whisky King Prawns zijn tijger garnalen gemarineerd met Whisky. De garnalen zijn al lekker van zichzelf alleen kunnen ze wel wat pit gebruiken. Door deze ingrediënten komen de smaken van de garnalen juist...

Brazilian Style Chicken- Kip op Braziliaanse wijze op de BBQ

Brazilian Style chicken- Kip op Braziliaanse wijze op de BBQ Deze brazilian style chicken is afgeleid van de braziliaanse manier van vlees garen boven het vuur. Het vlees ligt niet direct op de grill maar is gespiesd op grote langen spiezen. Doordat het vlees direct...

Gerookte Bio Lamsschouder

 Gerookte Bio Lamsschouder- Gustor Meat Boutique. Deze gerookte Bio lamsschouder is het perfecte stukje vlees voor op de BBQ. Als de Bio lamsschouder Low en Slow gegaard wordt dan houdt je een lekker mals stukje vlees over. Dit komt vooral door de structuur van het...

Oosterse oesterzwammen met rode ui

Oosterse Oesterzwammen met rode ui-                      Een makkelijk en lekker bijgerecht Oosterse Oesterzwammen met uienringen is een heerlijk bijgerecht en makkelijk om te maken. Oesterzwammen is een paddenstoelsoort die qua smaak lijkt op de normale champignons...

Pekingeend van de BBQ

Barbeque tijd: Low & Slow Keteltemperatuur: 120 - 150° Kerntemperatuur: 80° Vlees, Gevogelte, EendPittig:  Niveau:  Pekingeend - Een chinese klassieker! Pekingeend komt oorspronkelijk uit china en is genoemd naar de stad Peking.  Ik ben zelf een echte liefhebber van...

Varkensrack met Ananassaus en gegrilde Artisjokken

Varkensrack met ananas saus en gegrilde artisjokken-                Een vernieuwde klassieker Varkensrack is een niet allerdaags stuk vlees. Het is heerlijk vooral als het bereid is op de BBQ geserveerd met ananassaus en gegrilde artisjokken.  Je kunt het in zijn...

Bacon Bomb Burger Recept – Omwikkeld en gevuld met Bacon

Bacon Bomb Burger- Omwikkeld en gevuld met Bacon Deze Bacon Bomb Burger is echt een van de toppers op burger gebied. Mensen die gek zijn op burgers en van bacon houden, let op! Een burger gevuld met bacon jam en omwikkeld met bacon MET bacon rozen voor als je nog niet...