Whisky King Prawns- Tijger garnalen gemarineerd met whisky

Deze Whisky King Prawns zijn tijger garnalen gemarineerd met Whisky. De garnalen zijn al lekker van zichzelf alleen kunnen ze wel wat pit gebruiken. Door deze ingrediënten komen de smaken van de garnalen juist nog beter naar voren.

Een vriend kan mij kwam langs met deze garnalen omdat hij dacht dat ik hier wel iets mee kon. Dit recept past vrijwel bij bijna elk gerecht en is zeer snel klaar.

Kerntemperaturen-overige info 

Kern temperatuur: 60˚C
BBQ temperatuur: 130-150 ˚C
Aantal: 2 -3 personen

Benodigdheden Whisky King Prawns:
• Tijger garnalen rood of grijs
• 1 t piri piri kruiden
• 1,5 tl droge peterselie
• 3 tenen geperste knoflook
• 4 takjes verse thijm
• 3 tl olijfolie
• 2 tl citroensap
• 1 tl grove zwarte peper
• 2 tl zout
• 6 tl whisky
• 1 limoen (gesneden in 4 kwartjes)

Overige benodigdheden:
• Een grote kom
• Vergiet
• Een BBQ, Oven, kookplaat of gasfornuis ( ik gebruikte hier voor The Bastard)
• Houtskool/briketten
• Rookhout beuk weber (optioneel)

Het marineren van de Whisky King Prawns
1. Verwijder het darmkanaal van alle garnalen
2. Was de garnalen goed in een vergiet en laat het uitlekken totdat ze nauwelijks meet water bevatten.
3. Als ze zijn uitgelekt dan kun je ze eventueel nog even af doen met keuken papier.
4. Pak een grote kom waar alle garnalen in passen en doe ze daar in.
5. Doe eerst de olijfolie en de whisky samen met het citroensap bij,
6. Mix het geheel goed door elkaar en voeg alle droge kruiden er bij toe.
7. Even blijven mixen tot dat alles onder de marinade zit en vervolgens in een diepvrieszak doen met alle marinade die nog in de kom zit. Pers zoveel mogelijk lucht uit de zak en sluit het.
8. Marineer de whiksy king prawns voor minimaal 2 uur, tussendoor schudt je de zak even en zorg je er voorn dat je de zak omdraait in de koelkast.
9. Haal het een half uur van te voren als je het gaat grillen uit de koelkast.

Bereiding Whisky King Prawns
1. Verwarm de BBQ voor tot 120 – 140 ˚C
2. Haal alle Whiksy King Prawns uit de zak in een kom en giet het overgebleven marinade erbij.
3. Als de BBQ op temperatuur is gooi je wat rookhout op de kolen en leg je de garnalen horizontaal op het verticale grilloppervlak. De klep dicht en even wachten.
4. Draai de garnalen om de 1-2 min om tot dat ze 60-61 ˚C van binnen zijn.
a. (het makkelijkste is om deze thermapen te gebruiken, het heeft een dunnere pin voor stukken vlees of vis die niet zo dik zijn.
5. Haal de garnalen er af en leg de limoen kwartjes er op.
6. Grill deze 1-2 minuten per kant en haal de ze er af.
7. Als alles klaar is dan kun je het serveren. Je kunt hier een licht romige saus voor gebruiken alleen dat was voor mij niet nodig. Het smaakte al heerlijk zo.

(Tip: Serveer het met een zelfgemaakte salade en gegrilde citroen)
Ben je opzoek naar een lekker bijgerecht voor deze Whisky King Prawns? Kijk dan hier! 

Als je op zoek bent naar een lekkere saus voor deze Whisky King prawns kijk dan hier!