Varkensrack met ananas saus en gegrilde artisjokken-                Een vernieuwde klassieker

Varkensrack is een niet allerdaags stuk vlees. Het is heerlijk vooral als het bereid is op de BBQ geserveerd met ananassaus en gegrilde artisjokken. 

Je kunt het in zijn geheel bereiden of in stukken snijden dat moetje lekker zelf weten. Wij maken het liever in zijn geheel op de BBQ want dat is wel zo gaaf en alle sappen blijven mooi in het vlees zitten waardoor je vlees super juicy blijft!  Varkensrack met ananassaus met gegrilde artisjokken is een heerlijk, zelf voor de mensen die niet zo van varkensvlees houden, een must try dus!

Belangrijke info

Kern temperatuur: 67 ˚C
BBQ temperatuur: 160 ˚C
Aantal: 4-5 personen

Benodigdheden 

  • 1 varkensrack ca 1,6 kg
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 1/2 theelepel zout
  • 5 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1/3 kop verse munt
  • 1/3 kop gehakte verse peterselie
  • 1 theelepel Gedroogde rozemarijn
  • 2 eetlepels peper uit de molen
  • 2 eetlepels verse salie
  • 1/4 theelepel zwarte grove peper
  • 4-5 Artisjokken

Benodigdheden Ananassaus

  • 3 plakken ananas
  • Blue Berry azijn 1 theelepel
  • Bruine suiker 1 theelepel
Bereiding Varkensrack met Ananassaus en gegrilde Artisjokken

1.Smeer het rack in met olijfolie.
2. Bestrooi de rack met zout.
3. Meng de knoflook, munt, peterselie en zwarte peper en breng het mengsel aan op de rack.
4. Verwarm de BBQ tot 160 ˚C en zorg voor een indirecte zone.
5. Plaats het varkensrack indirect op de BBQ.
6. Plaats onder het rack een opvangbakje voor het vet.
7. Bescherm de botjes tegen verbranding met aluminiumfolie.
8. Braad het varkensrack één uur en een kwartier op 160 graden tot dat de kerntemperatuur 67 graden is.
9. Laat het varkensrack 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.
10. Snijdt de varkensrack tussen de botten naar eigen gewenste grootte.

Bereiding Artisjokken

  1. Maak de artisjokken schoon: snij de lange steel weg en verwijder de hardste onderste bladen.
  2. Kook ze 15 minuten in gezouten water, laat uitlekken en snij ze doormidden.
  3. Bestrijk de binnenkant met olijfolie en leg ze met de ingestreken zijde op de hete grill. Laat 3 minuten bakken.
  4. Haal de artisjokken van de barbecue en bestrooi de grillkant met zeezout.

Dan is alles klaar en heb kun je de varkensrack met ananassaus en gegrilde artisjokken gaan opdienen. 

Ben je opzoek naar nog meer lekkere vleesrecepten? kijk dan hier.