Vis Rolletjes met Ingelegde Komkommer en kaviaar

Een stukje vis als voorgerecht gaat er bij mij altijd wel in. Vooral deze gegrilde Vis Rolletjes met ingelegde Komkommer en Kaviaar. Ik gebruikte hiervoor weer de heerlijke kaviaar van Iva Caviar. Een simpel gerechtje maar echt heerlijk. En natuurlijk gaan we de Vis Rolletjes grillen op de BBQ. Dit gerechtje kan je ook zonder de kaviaar maken en daar voor in de plaats wat kous kous, aardappeltjes, aardappel salade of Mac ‘n Cheese serveren.

Benodigdheden Vis Rolletjes met Ingelegde Komkommer en Kaviaar

  • Halve komkommer
  • Azijn
  • Suiker
  • Piment korrel
  • Witvis (Tilapia voor de Vis Rolletjes)
  • Zout
  • zwarte peper
  • knoflookpoeder
  • Thijm
  • Chili poeder
  • Sesam olie
  • Boter
  • Top selection Kaviaar Iva Caviar
  • Rode kool kiemen
  • Dille vers
  • Crème fraîche

Overige benodigdheden

Bereiding Vis Rolletjes met ingelegde Komkommer en kaviaar
1. Smeer de Tilapia in met sesamolie.
2. Kruid de Tilapia met het zout, knoflook poeder,  zwarte peper, tijm en chili poeder.
3. Snijd de Tilapia door het missen zodat je twee mooie lange stukken vis hebt. Tip: Smeer de binnenkant van de vis lichtjes in met honing of een zoete saus. Ik gebruikte de Mango Cinnamon saus van Saus Guru
4. Rol de Tilapia stukken op en prik deze vast met een prikker.
5. Steek de BBQ aan en laat deze opwarmen tot een temperatuur van tot 180° C .
6. Snijdt mooie dunne plakjes komkommer met een kaasschaaf en leg deze in azijn met suiker, zout en pimentkorrel. Doe dit naar eigen smaak
7. Smeer het rooster in met olijfolie.
8. Grill de vis aan beide kanten ongeveer 2/3 minuten tot een kerntemperatuur van 60-65  ° C max.
9. Leg de komkommer neer als op de foto en daar op het vis rolletje.
10. Leg de sla kiemen op het vis rolletje en serveer de kaviaar apart met wat verse dille en zure room.

Dan zijn de Vis Rolletjes met ingelegde Komkommer en kaviaar klaar en kun je er voor kiezen om met een spuitfles wat Mango Cinnamon saus er over heen te spuiten. Ik vind dat dit niet nodig is omdat de smaak van de vis in combinatie met de komkommer, sla kiemen, de kaviaar, zure room en dille al een heerlijk gerechtje bij elkaar maken.

Lunch met Eieren voor echte Champions!

Lunch met Eieren, Cheddar, Bacon en Grillworst en Truffle Deze Lunch met Eieren, Cheddar, Bacon en Grillworst en Truffle is een van mijn favoriete lunches van de BBQ. Natuurlijk kun je deze ook thuis op je fornuis maken maar als je houdt van een smokey flavour dan zal...

Gepekelde Fazant met Krieltjes en Cherry Tomaten

Geroosterde Gepekelde Fazant met Krieltjes en Cherry Tomaten Deze Geroosterde Gepekelde Fazant is een heerlijk gerecht om te maken met de feestdagen. Wilde fazant is wat steviger van structuur als kip en heeft een wat diepere smaak Je proeft het wild en ik vind...

Kangoeroe steak met pompoen puree en rode wijn saus

Gegrilde Kangoeroe Steak met pompoen puree en rode wijn sausDeze Kangoeroe steaks zijn van top kwaliteit en het zijn lende fillets die zeer mals zijn. Het structuur van het vlees heeft wat weg van bavette. Bij dit gerechtje hebben we gekozen voor een mooie rodewijn...

Struisvogel Steak Gerecht-Een heerlijke Tenderloin

Struisvogel steak met wilde paddenstoelen en Gegrilde zoete Aardappel Deze Struisvogel Steak gerecht is er eentje die je echt moet maken. Omdat in november het allemaal draait om het thema wild, gaan we daar natuurlijk ook mee aan de slag.  Er zitten meerdere...

Hasselback Potatoes van de BBQ- Bijgerecht

Hasselback Potatoes van de BBQ Deze Hasselback Potatoes van de BBQ is een van mijn favoriete bijgerechten naast een Gegrilde zoete Mais kolf, nasi en Blown Potatoes. Ik maakte deze Hasselback Potatoes bij een kippetje gedraaid op het spit. Deze Hasselback Potatoes...

Gerookte Iberico Varkenswangen – Smoked Pork Cheeks

Gerookte Iberico Varkenswangen Varkenswangen worden vaak gebruikt voor stoofpotjes. We zien ze nu vaker op de BBQ liggen en dat begrijp ik goed! Je kunt het net als varkensschouder heerlijk mals maken en lekker pullen of heel laten en op een broodje of taco serveren....

Indiase Kip aan het Spit op de BBQ – Rotisserie Chicken

Indiase Kip aan het Spit Indiase Kip aan het spit is er eentje om niet te vergeten. We zien vaak een lekker kippetje aan het spit rond draaien op de markt of buiten bij de keurslager. Deze geur is heerlijk en van ver weg te ruiken. Ik krijg altijd trek in ieder geval....

Gegrilde Lamskoteletten met gegrilde Paprika, Ei en Kaviaar

Gegrilde Lamskoteletten met gegrilde Paprika, Ei en Kaviaar Lamskoteletjes horen zeker bij een van mijn meest favoriete stukjes vlees. Het is heel divers en je kunt er vele smaken en bijgerechten mee combineren. Ik vind het jammer dat toch nog erg veel mensen geen...

Vis Rolletjes met Ingelegde Komkommer en Kaviaar

Vis Rolletjes met Ingelegde Komkommer en kaviaar Een stukje vis als voorgerecht gaat er bij mij altijd wel in. Vooral deze gegrilde Vis Rolletjes met ingelegde Komkommer en Kaviaar. Ik gebruikte hiervoor weer de heerlijke kaviaar van Iva Caviar. Een simpel gerechtje...

Gegrilde Wagyu Bavette Steak met Kaviaar als topping

Gegrilde Wagyu Bavette met Kaviaar als topping Laatst maakte ik deze heerlijke Gegrilde Wagyu Bavette Steak met Kaviaar toen ik aan het experimenteren was met de kaviaar van Iva Caviar. Ik hou zelf van Surf 'n Turf gerechten (vlees en vis) dus waarom kunnen het niet...