Wagyu Picanha met Pilav, Soja ingelegde Taugé en gegrilde Asperges

Deze Wagyu Picanha met pilav, soja ingelegde Taugé en gegrilde Asperges is een werkelijke smaaksensatie! Het mooie stuk vlees kreeg ik opgestuurd door Gustor Meat Boutique om een leuk gerechtje te maken. Wat een top kwaliteit en een mooi dooraderd met vet. Als je deze Wagyu Picanha van Gustor nog niet hebt geprobeerd, dan moet je dit gerecht zeker proberen!

 Bij Gustor Meat Boutique kun je de beste rassen van vrijwel elk diersoort vinden. Ze kijken niet alleen naar ras maar ook  waar het vlees vandaan komt en kiezen dus alleen het vlees waarvan de dieren in de beste leefomgevingen hebben rondgelopen. Zo kan Gustor echt het beste kwaliteit vlees aanbieden die er beschikbaar is. Dat maakt Gustor zo speciaal en het is zeer zeker terug te proeven in het vlees.

Kerntemperaturen-overige info 

BBQ Temperatuur indirect: 110-120 °C
BBQ Temperatuur direct: 200-250 °C
Interne temperatuur Steak indirect: 48-50 °C
Interne temperatuur Steak indirect: 54 °C
Aantal personen: 4 personen

Benodigdheden Wagyu Picanha met Pilav, Soja ingelegde Taugé en gegrilde Asperges :
• 4 Wagyu Picanha Steaks Gustor Meat Boutique c.a 1200 gram
• 1 bakje baby Asperges
• 1 Ui
• grove Zeezout
• 4 tenen knoflook
• Roomboter
• Gerst Vermicelli (An­ka­ra Ma­k­ar­na­si ar­pa sehriye)
• Witte Rijst
• 1 klein bakje Taugé
• lichte Sojasaus
• Kaneel
• Zwarte peper
• Zonnebloemolie

Overige benodigdheden Wagyu Picanha met Pilav, Soja ingelegde Taugé en gegrilde Asperges:
• Thermapen, Core thermometer
• BBQ met indirecte zone (hiervoor gebruikte ik The Bastard)
• Gietijzeren Pan (The Windmill Cast Iron)
One Minute Lighter The Bastard

Dammers Houtskool gehaald bij Het Luxe Buitenleven
BBQ Tang The Bastard

Het voorbereiden van de Wagyu Picanha Steak:
Omdat deze wagyu picanha van Gustor Meat Boutique zo lekker van smaak is, gaan we hem alleen zouten en insmeren met een kleine hoeveelheid vers geperste knoflook. Ik vind dat door de knoflook de smaak van het vlees mooier tot zijn recht komt. Doe dit minimaal een half uur voor dat je ze gaat bereiden. Dep de steaks eerst droog met een keukenpapiertje en smeer de steaks eerst in met knoflook. Daarna zout je de steaks met grove zeezout. Tijdens het zouten druk je het zout een beetje in de steaks

Het recept van de Pilav:
Het recept van de Pilav is hier te vinden. Pilav is Turkse rijst met vermicelli en is vol van smaak. Het is goed te combineren met verschillende vlees, vis of vegetarische gerechten. Vandaar dat het als apart recept is uitgewerkt.

Het Bereiden van de Wagyu Picanha Steak:
De Wagyu Picanha van Gustor Meat Boutique gaan we op de Reverse Seare maniet bereiden.
Op deze manier kan het vlees mooi evenredig garen en kunnen we de kerntemperatuur precies krijgen zoals we hem willen.
1. Steek de BBQ aan tot een temperatuur van 110-120 °C indirect (zie foto hier boven)
2. Leg de steaks op de BBQ en haal ze er af als ze een interne temperatuur van 48-50 °C hebben bereikt.
3. Leg ze op een bord en dek ze niet af dan garen ze verder. Dit willen we niet hebben want we gaan ze na het maken van de asperges nog even afgrillen.

Het bereiden van de Asperges:
Info: Je kunt dit natuurlijk ook op je gasfornuis/inductieplaat maken.
Ik heb de asperges in een gietijzeren pan van The Windmill Cast Iron gemaakt. Hiermee kun je al je vlees,vis of groenten grillen op de BBQ. De kolen branden toch dus waarom ook niet.
 
1. Steek de BBQ aan tot 180-200 °C
2. Doe een klein klompje boter en 2 a 3 tl olijfolie olie in een pan.
3. Vervolgens doe je de uien erbij. Deze laat je 1-2 minuten fruiten.
4. Dan doen we de Asperges erbij en een halve theelepel zeezout.
5. Tussendoor draaien we de asperges en de Uien om.
6. Dan voegen we 1/3 tl kaneel toe en wat zwarte peper naar smaak.
7. Zorg dat de asperges nog een lekkere bite hebben en dus niet te slap worden als je ze er uit haalt. Je kunt er eventueel eentje inprikken per een vork en proeven.
Het recept van de taugé ingelegd in sojasaus:
Het recept van de tauge ingelegd in sojasaus is hier te vinden.
Het afgrillen van de Wagyu Picanha:
Als alles klaar is kunnen we de voorgegaarde wagyu picanha gaan afgrillen zodat er een lekkere korst en grillsmaak aan komt. Het vet van de wagyu kan dan nog even lekker hitte krijgen. Dit zorgt ook voor extra smaak.
Grill de Steaks even kort aan beide kanten met een temperatuur van c.a 200-250 °C tot een kerntemperatuur van 54 °C.
Als ze klaar zijn kun je ze gelijk aansnijden en het gerecht van de Wagyu Picanha met Pilav, Soja ingelegde Taugé en gegrilde Asperges compleet maken.
Proef de Wagyu Picanha met alle aparte onderdelen die op het bord liggen. De sojasaus ingelegde taugé geeft een mooi zuurtje samen met de romige rijst en de volle smaak van de groene baby asperges. Ik was alleen al gek op de Wagyu Picanha in combinatie met de ingelegde taugé!

Probeer ook eens het recept van de Wagyu Picanha met gefrituurde zuurkool en gefruite paddenstoelen!