Zoete Mais van de BBQ met Roomboter en Broodkruim

Deze zoete mais van de BBQ met roomboter en broodkruim is heerlijk en makkelijk te maken. Dit heb je binnen 5 minuten op tafel staan samen met je vlees/ vis gerecht. Het mooie is ook nog dat je het niet zelf hoeft voor te koken. We kennen de normale mais, het is lekker maar het kan naar mijn mening toch wat extra’s gebruiken qua smaak. Omdat ik het vaak eet, proberen ik er natuurlijk wat variatie in te brengen. Dit is een lekkere maar toch simpele manier om dat te doen.

Kerntemperaturen-overige info 

Kern temperatuur:
BBQ temperatuur: 130-150 ˚C
Aantal: 

Benodigdheden zoete mais van de BBQ met roomboter en broodkruim:
• Voorgekookte zoete mais (meestal per 2 verpakt
• Broodkruim
• Roomboter
• Paprika poeder
• Lente ui in ringetjes gesneden

Overige benodigdheden:
• Een BBQ
• Houtskool/briketten

Het voorbereiden van de Zoete mais van de BBQ met roomboter en broodkruim
1. Haal de Zoete mais uit de verpakking en dep deze droog met een keukenpapiertje.
2. Doe wat roomboter in een kommetje en laat het even smelten in de magnetron. Meestal is een halve minuut al goed.
3. Leg de zoete mais in een diep bord en smeer met een kwast de gehele mais in met de roomboter.
4. Snij alvast wat lente ui en was deze goed in een vergiet. Laat dit goed uitlekken voordat je het op de mais gaat doen
5. Doe alvast de broodkruim in een kommetje.
Bereiding Zoete Mais van de BBQ
1. Steek de BBQ aan tot een ketel temperatuur van 150 ˚C
2. Grill de mais aan alle kante zodat je kleine deukjes begint te zien.
3. Verwarm wat roomboter in de magnetron zodat je de mais opnieuw kunt insmeren als het van de BBQ komt
4. Als de mais klaar is en je hebt het opnieuw ingesmeerd dan is het tijd om de broodkruim er over heen te strooien.
5. Vervolgens strooi je da paprika poeder er overheen en daarna de lente ui. Eet smakelijk!

Ben je opzoek naar een stuk vlees voor bij deze zoete mais? Kijk dan hier! 

Ben je opzoek naar een visrecept voor bij deze zoete mais? kijk dan hier!